Öğr.Gör.Nurhayat VAROL- Kişisel Web Sayfası

ŞİRVAN’DA PANEL

29
Nisan
2008

29 Nisan günü Şirvan Kaymakamlığının organize ettiği “Toplumda Ailenin Önemi” paneli yapıldı. Üniversite Mensupları Kadınlar Kolu Derneği üyesi akademisyenlerin katılımı ile Şirvan’lı kadınlarımızla düzenlenen panel büyük ilgi gördü. Şirvan’da bayanlara yönelik ilk defa bu tür bir etkinliğin düzenlenmiş olması, toplantıyı daha da anlamlı kılıyordu.

Şirvan Kaymakamı Sayın Mustafa Kutlu ve değerli eşleri Çiğdem Kutlu organizasyonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi’nden bendeniz “Bilgisayar ve Çocuk”, Siirt Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Semra Saraçoğlu “Ailede Eğitim”, Öğr. Gör. Esra Ömür “Sınav ve Aile”, Öğr. Gör. Nilgün Onursal “Aile İçi İletişim” ve Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü Hacer Yüksel “Toplum ve Aile Yapısı” konularında görüşlerini dile getirdiler. Panelin en önemli özelliği, ilk defa Şirvan ilçesinde bayanlardan oluşan halkın bu toplantıya katılması olduğu söyleniyordu.

 

Dernek üyeleri olarak amacımız, Siirt ili ve ilçelerinde kamuoyuna yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleme ve Üniversite ile toplumun ilişkisi bağlarını kuvvetlendirmedir. Bu tür toplantıların özellikle yöremiz için büyük önem arz ettiği söylenebilir. Çünkü ilçede yaşayan bayanlar da kendi iç dünyalarını kendileriyle paylaşan bir grup hanım ile ortak alanda buluştular.

 

Bilgisayar ve Çocuk başlıklı sunumumda ben, özellikle Internet’in çocuklarımız üzerindeki olumsuz etkilerini örneklerle vermeye çalıştım. Bugün sınırsız faydaları yanında Internet’in toplum üzerindeki olumsuz etkilerini görmezlikten gelmemeliyiz. Her türlü yeni teknolojileri kullanmaya evet, ancak teknolojinin yanlış kullanımına hayır diyebilmeliyiz.

 

Semra Saraçoğlu ve Esra Ömür arkadaşlarımızın sunularını dönüşümlü ortaklaşa yapmaları, adeta bir tiyatro oyununda rol almışçasına ayakta karşılıklı diyaloga girmeleri, panele ayrı bir renk katmıştı. Nilgün Onursal ise aile içi iletişim konularını kendine özgü söylemleri ile dile getirmesi ve yöreye uygun bir anlatım üslubu kullanması, dikkat çekici idi. Keza Hacer Yüksel de Toplum ve Aile Yapısı konulu sunumunda gösterdiği kararlı ve vurgulu anlatım biçimi, ön plana çıkıyordu.

 

Bu panelde üzerinde en çok durulan konular, çocuklara ailelerin gerekli ilgiyi göstermeleri, çocuklarına değer vermeleri, sevgi kavramını nasıl işlemeleri gerektiğini ve aile içi huzurun karşılıklı küçük fedakarlıklarla sağlanabileceğini içermekte idi. Dinleyicilerin bu panelden ne kadar etkilendiklerini ölçecek bir aletimiz olmadığına göre, etkileme başarımız hakkında bir fikir sunmamız mümkün değildir. Ancak katılımcıların birkaçının dahi bu panelden etkilenerek davranışlarını değiştirmeleri, bizleri amacımıza ulaşmış ve mutlu kılacaktır.

 

Dernek olarak bu tür faaliyetlerimizi diğer ilçelerimizde de sürdüreceğiz. Özellikle kırsal alanlardaki kadın ve kızlarımızı toplum yararına olacak konularda aydınlatmak, kendilerinin bilgi dağarcıklarına eklemeler yapmak hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bir sonraki panelimiz Kurtalan’da yapılacaktır. Benzer konuları bu ilçemizde de işleyerek, toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız.

Etiketler

Yorumlar

Yorum Yapın !

Yorum yapmak için oturum açmalısınız.