Öğr.Gör.Nurhayat VAROL- Kişisel Web Sayfası

KERMESİN GÜCÜ

23
Nisan
2008

Özellikle ilkbahar aylarında bayanlar tarafından organize edilen birçok etkinlik ile karşılaşıyoruz. Genelde sivil toplum örgütlerinin liderliğini yaptığı bu etkinlerin amaçları çok farklı olabilmektedir. Yoksul kişilere yardım, hedeflerden biridir. Ancak bazı faaliyetlerin arkasında ise çok farklı düşüncelerin yattığına şahit olabiliyoruz. Son zamanlarda sivil toplum örgütlerinin bir bölümünün ülke bütünlüğüne karşı davranışlar içerisine girdiğine de şahit olabiliyoruz.

Siirt ilinde sosyal etkinliklerin bahar ile yoğunlaşmaya başladığı görülmektedir. Özellikle bayanlar tarafından organize edilen etkinlikler arasında kermesler gelmektedir. Kermes deyip geçmemem lazım. Herşeyden önce kermeste sergilenen ürünleri bir düşünün. Büyük bir bölümü el emeği ürünlerdir. Bayanlar katkı sağlamak için canla başla aylar öncesinde hazırlıklara başlarlar. Göz nuru ele emeği bu ürünlere harcanan zamanları göz önüne aldığımızda, bu malzemelerin kıymeti çok daha iyi anlaşılacaktır.

 

Siirt Üniversitesi ile birlikte sosyal faaliyetler de başlamış oldu. Üniversitedeki bayanların oluşturduğu Üniversite Mensubu Kadınlar Kolu Derneği, bu süreçte ortaya çıkan bir organizasyondur. Başkanlığını yürüttüğüm bu derneğin birçok amacı bulunmaktadır. Bir taraftan üniversite öğrencilerine burs sağlamak, sosyal açıdan problemi olan öğrencilerimize maddi-manevi destek sağlamak, diğer taraftan Siirt ve yöresinde sosyal etkileşimi en üst düzeye çıkartmak, derneğin bilinen bazı faaliyetleri ve amaçları içerisinde yer almaktadır.

 

19-21 Nisan 2008 tarihleri arasında dernek olarak bir kermes açtık. Bu kermes ile ilgili hazırlıklara birkaç üyemiz ile sadece 2 ay öncesinde başladık. Ama kısa sürede kermese katkı sağlamak isteyen bayanların sayısında önemli bir artış oldu. Siirt Üniversitesi’nde çalışan öğretim elemanlarının büyük bir bölümünün eşleri çok yoğun bir biçimde kermese el emeği ürünler hazırlamaya başladılar. Başta başarılı bir kermes yapabilir miyiz endişesinde idik. Ancak kermesin açılması ile birlikte çok yoğun bir ilgi gördüğümüzde, büyük bir mutluluk duyduk ve Siirt halkının bu tür etkinliklere ne kadar duyarlı olduğunu yaşadık.

 

Kermesin diğer bir önemli sosyal yönü ise daha önceden Siirt üniversitesinde çalışıp da bir türlü bir araya gelemeyen personel eşlerinin bir araya gelmesini sağlamasıydı. Bu kermeste ilk defa bir araya gelen personel eşlerinin aralarında çok güzel dostluklarının olduklarını görmüş olmak, beni çok mutlu etti. Bu derneği kurmuş olmamızın en büyük katkılarının başında, personel eşleri arasında birliktelik oluşturmaktır.

 

Dernek olarak Siirt İlinin birçok sosyal faaliyetine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Kermeste sağlanan gelir ile ihtiyacı olan öğrencilerimize burs vermeye devam edeceğiz. 29 ve 30 Nisan 2008 tarihlerinde dernek olarak Şirvan ve Kurtalan ilçelerimizde paneller düzenleyeceğiz. Toplumda Ailenin Yeri ve Önemi adı altında düzenleyeceğimiz bu panelde, aile içi problemleri ele alacağız ve toplumsal sorunlara çözüm yolları önereceğiz. Bu tür faaliyetleri devamlı kılmaya çalışacağız.

 

 

Etiketler

Yorumlar

Yorum Yapın !

Yorum yapmak için oturum açmalısınız.